Appstore Appstore

Mobilapplikációnkat letöltheted most INGYEN!


Bejelentkezés
Főoldal / Kupidó hírei / Hogyan írjunk szerelmes levelet?

Hogyan írjunk szerelmes levelet?

Az egyik legszebb dolog még a mai időkben is, amikor érzelmeinket és az érzéseinkkel kapcsolatos gondolatainkat képesek vagyunk papírra vetni és ezzel tulajdonképpen magunkban tisztázni is.

Szia! A Ladiesandgentlemen társkereső oldalára érkeztél. Szinte biztosan nem véletlenül és hidd el, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját! CSATLAKOZZ!

 Mindegy, hogy több éve boldog párkapcsolatban élünk, vagy egy friss szerelem köszönt be az életünkbe, a szerelmes levelek jó lehetőséget kínálnak arra, hogy leírjunk olyan őszinte gondolatokat is, amiket szemtől szembe nem biztos hogy mernénk elmondani a kedvesünknek.

 Ezek a levelek akár az egész életünk során végig kísérhetnek, és aztán a későbbiekben segíthetnek emlékezni is.

 

 Próbáld ki a szerelmes levél írást, hiszen nem is olyan nehéz az érzéseket, gondolatokat papírra vetni, mint ahogy gondolod. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

 

1. A környezet

 

 Ahhoz, hogy szerelmes levelet tudjunk írni, szükség van egy elmélyült hangulatra. Ha ezt nem tudjuk magunkban előidézni csak úgy, húzódjunk vissza egy csendes, meghitt helyre, gondoskodjunk lágy zenéről és halvány fényekről. Hagyjuk magunkat elmerülni a gondolatainkban. Idézzük fel levelünk címzettjét, a hangját, az illatát, a mosolyát. Így könnyebben tudunk személyes és bensőséges dolgokat tudunk majd megfogalmazni a kedvesünk számára.

 

2. A küllem

 

 A szerelmes levelet mindig szép, tiszta, sima papírra írjuk. A szamárfüles, gyűrött lap éppolyan hiba és illúzió romboló hatású, mint a díszes keret, vagy akár a lila betűszín, mert ez utóbbiak felnőtt korban inkább arra utalnak, hogy aki írta, megrekedt a tinikorban. Egy egyszerű fehér, vagy bézsszínű papír megfelelőbb választás lesz az íráshoz és sokkal szebben tudunk írni, ha a tollat is gondosan választjuk ki. Lehet töltőtoll is, azzal tulajdonképpen kénytelen az ember szebben írni.

Az e-mailben küldött levélnek is biztosan örülni fog a választottunk, de természetesen a legszebb a kézzel írott, valódi levél.

 

3. A formaiság

 

Levelünkre mindig írjunk dátumot, hogy később is lehessen tudni, hogy mikor készült, így könnyebben emlékszünk majd vissza rá és az élményeinkre akár évek elmúltával is.

Kezdjük mindig egy közvetlen, informális megszólítással, majd következzen a kedvesünk keresztneve. Ha a levelet számítógépen írjuk, feltétlenül használjuk a helyesírás ellenőrző programot, hogy elkerüljük a gondatlanságból, figyelmetlenségből fakadó hibákat. Kézírás esetében pedig szintén ellenőrizzük azokat a szavakat, amiknek az írásmódjában bizonytalanok vagyunk.

 

4. A kifejezésmód

 

 Ne próbáljunk meg erőltetett irodalmisággal fogalmazni. A szerelmes levélnek a lehető legtermészetesebbnek kell hatnia, ahelyett hogy banálisnak vagy erőltetettnek tűnne. Úgy válasszuk ki a szavakat, hogy ne hangozzanak idegenül attól a stílustól, amit élőszóban is képviselünk. Ebben az esetben is az a legjobb, ha magunkat adjuk. Kivétel ez alól természetesen, ha idézzük valakinek a gondolatait, ilyenkor azonban a szerzőt is meg kell említenünk, különben úgy tűnhet, mintha másvalaki szavaival próbálnánk jobb színben feltüntetni önmagunkat.

 

5. A kezdet

 

 Már-már közhelyes, de tényleg ez a legnehezebb része. De miért ne indíthatnánk a levelet egy bókkal? Azt mindeni szereti, persze csak akkor, ha komoly és nem hangzik túlságosan szentimentálisan. Ahelyett, hogy a "szemeid olyanok, akár a csillagok" közhellyel próbálkoznánk, megnyerő lehet az apró, de egyéni és szerethető hibák említése.

 

6. A tartalom

 

 Egy szerelmes levelet csak egyszer kell elkezdeni, de számtalan tartalommal tölthetjük meg azt. Idézhetünk költőktől, filmekből, dalokból, ugyanis rengeteg művész próbálkozott előttünk szerelmes üzenetet megfogalmazásával. Ami azonban nagyon fontos, hogy az átvett tartalmak passzoljanak a levél írójához, és a címzetthez is.

 Koncentráljunk a tartalomnál kizárólag a szerelmes levél címzettjére, és ne untassuk őt túl sok információval önmagunkról. A "azt gondolom" vagy az "úgy találom" kifejezések csak ritkán forduljanak elő a levélben.

 

7. A befejezés

 

 Semmi esetre se írjuk levelünk végére, hogy "Várom válaszod!". Ki kell várnunk, hogy szerelmünk magától reagáljon a levelünkben megvallott érzelmeinkre. Egy egyszerű, szerelmes búcsúzás a legmegfelelőbb befejezése érzelmi kitárulkozásunknak. Ha azonban semmi sem jut eszünkbe, válasszuk a bűvös szót. Egyszerűbb és szebb talán nem is létezik. És hogy mi ez? Természetesen az, hogy „szeretlek”.

 

Már fogalmaznád is a levelet, de egyelőre nincs kinek?

Regisztrálj egy profilt az oldalunkon és kezd el az ismerkedést akár már ma!

Szeretettel várunk!

 

Ladies&Gentlemen online társkereső

Még több Smartlove

Ismerkedj komoly kapcsolatot kereső emberekkel

Ez itt a Ladiesandgentlemen társkereső oldala. Örülünk, hogy ide érkeztél, és hidd el, ha érdekel a társkeresés, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját!

Csatlakozz!
Kupidó hírei