Appstore Appstore

Mobilapplikációnkat letöltheted most INGYEN!


Bejelentkezés
Főoldal / Kupidó hírei / Miért olyan nehéz az őszinteség egy párkapcsolatban?

Miért olyan nehéz az őszinteség egy párkapcsolatban?

Több bejegyzésünkben is írtunk már arról, hogy az őszinteség milyen fontos az ismerkedési fázisban és aztán később a párkapcsolatban is, és arról, hogy milyen ártalmas lehet a kapcsolat jövője szempontjából, ha nem tudunk őszintén és nyíltan beszélgetni a párunkkal bármiről.

Szia! A Ladiesandgentlemen társkereső oldalára érkeztél. Szinte biztosan nem véletlenül és hidd el, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját! CSATLAKOZZ!

 Ez mind szép és jó, mégis naponta szembesülhetünk vele, hogy az őszinteség egyáltalán nem könnyű dolog még a legelszántabbaknak sem, és nagyon sokszor előfordul, hogy a rövid távú céljaink elérése érdekében (vagy csak úgy megszokásból) nem vagyunk őszinték a partnerünkkel, és ezzel összefüggésben persze magunkkal sem.

 

Miért van az, hogy nehezen tudjuk tartani magunkat az őszinteséghez?

 

 Több oka is lehet ennek. Ezeket az okokat igyekeztünk most csokorba szedni, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy olvasóinkat gondolkodásra sarkalljuk, és ezzel a gondolkodással végső soron a saját életükben okozzunk olyan pozitív változásokat, amelyek végül kihatnak majd a párkapcsolatukra és elérjük, hogy ezáltal kiegyensúlyozott, boldog napjaik legyenek.

 

1. Önzőség

 

 Egyértelműen rövid távú célok és a saját érdekek vezérlik a kegyes hazugságokat. Partnerkeresés esetén az egyik legfőbb ilyen hazugság az „én az igazit keresem” szöveg, amivel sokkal jobb eredményeket lehet elérni az ismerkedésben, mintha bevallanánk, hogy csak laza, kötetlen, szexre alapuló kapcsolatot szeretnénk egyelőre, semmi komolyat.

 Ilyenkor bárki gondolhatja azt, hogy majd megmutatja nekünk, hogy ő LEHET az igazi, és közben persze vidáman megkaphatjuk a testét anélkül, hogy akár egy pillanatra is kétségbe vonná az ismerkedés elején elhintett kamut.

 Pedig miért ne lehetnénk ebben is őszinték? Így nagyobb eséllyel találnánk olyan párt, aki tényleg hozzánk hasonlóan gondolkodik, és egy ilyen kapcsolatban aztán egyik félnek sem kell megjátszania magát vagy az érzéseit, ráadásul összetört szívek sem fogják szegélyezni az utunkat.

 

2. Félelem

 

 Amikor nem tudjuk, hogy mi is a bajunk igazán, akkor nagyon gyakran valamilyen félelem áll a háttérben, ami aztán a hazugságokra, a füllentésekre és a valós érzések vagy gondolatok elhallgatására sarkallhat bárkit.

 Félhetünk attól, hogy megszégyenülünk, hogy nevetség tárgyává leszünk, hogy elhagynak minket amiatt, amit őszintén mondunk vagy ha még az elején vagyunk az ismerkedésnek, tarthatunk attól, hogy ha önmagunkat adjuk, akkor abból minden lesz, csak boldog párkapcsolat nem.

 Ezek valós félelmek, de eredményesen megküzdhetünk velük, ha a helyén van az önértékelésünk és az önbecsülésünk. Tudjuk: mondani könnyebb, de hisszük, hogy aki komolyan gondolja, hogy szenvedések nélküli teljes életet szeretne élni, akkor nincs más út, mint a szorgos önismereti munka, ami feltárja a múltból cipelt terheket és elakadásokat. Legtöbbször ezek táplálják ugyanis a félelmeinket, és amíg nem értjük meg az összefüggéseket, nem fogunk tudni őszintén élni sem, nemhogy párkapcsolatot építeni valaki olyannal, aki igazán hozzánk való.

 

3. Védelem

 

 Saját magunk vagy a kapcsolat védelme érdekében előfordulhat, hogy elhallgatjuk az igazságot, sőt még hazudni is képesek vagyunk, hogy mentsük a (sokszor) menthetetlent.

 Legtöbbször persze nem vérre menően komoly dolgokról van szó, de ha egy jól irányzott füllentéssel elkerülhetünk egy komolyabb vitát vagy veszekedést, akkor a legtöbben ezt az elkerülő utat választjuk.

 Elfelejtjük ilyenkor azonban azt, hogy ezzel az elkerüléssel csak rövid távú megoldást találunk a problémákra. Egy tartós, boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolat nem alapozható hazugságokra, legyenek azok akár kicsik vagy nagyok. Bármikor olyan sérülést szenvedhet egy ilyen helyzetben a másik bizalma felénk (vagy fordítva), amit már lehetetlen lesz jóvá tenni vagy a folyamatot visszafordítani.

 A valódi megoldás az, hogy azokban a dolgokban változunk és változtatunk, amikben korábban füllentésre „kényszerültünk”. A változás mindenképpen jó, ha azt a szeretett személy váltja ki és annak érdekében történik, hogy a kedvére tegyünk.

 

4. Vélelem

 

 Van olyan, hogy a belénk nevelt vagy sokat hallott dolgok olyan mélyen belénk ívódnak, hogy teljes meggyőződéssel állunk ki mellettük és a segítségükkel felmentjük magunkat az őszinteség és a gondolkodás alól is.

 Ilyen meggyőződés például az „amit nem tudunk, az nem fáj” kijelentés. Tényleg jobb ez, mint az őszinteség? Milyen kapcsolat lesz abból, ahol sötét kis titkok gyűlnek a háttérben azért, mert a felek eszerint a vélt igazság szerint próbálják felépíteni a saját valóságukat?

 Mindenkit megnyugtathatunk, hogy az ilyen kapcsolat messze van az ideálistól és nem tartozik a követendő példák közé. Ha komolyan vesszük magunkat és a társunkat, valamint tiszta érzéseket táplálunk iránta, akkor minden bizonnyal nem fog nehezünkre esni elkerülni az olyan szituációkat, amiket utána le kéne tagadnunk.

 

5. Szeretet

 

 Előfordul, hogy a másik iránti érzéseink gátolnak meg bennünket abban, hogy őszinték legyünk vele, hiszen szeretjük őt és nem szeretnénk megbántani vagy eltávolítani magunktól.

 A valóság az, hogy ebben az esetben is inkább a félelem miatt nem mondunk igazat. Félünk, hiszen nem látjuk előre a következményeket. Mit fog szólni a másik vagy éppen a másik véglet: mi lesz akkor, ha minden hiába és nem történik majd semmi attól, hogy elmondtunk valamit őszintén.

 Ha a szeretet, a szerelem valós, akkor lehet őszintének lenni. Ez nem azt jelenti, hogy sértegetjük a másikat a szókimondással, hanem azt, hogy lehetőleg igyekszünk motiválni őt a változásra és változtatásra, ami aztán rajta keresztül az egész kapcsolatra kihat.

 Ha még az elején vagyunk a kapcsolatnak, az ismerkedés fázisában, akkor előfordulhat, hogy egy-egy őszinte mondat eldönti, hogy az egésznek van-e jövője vagy érdemes inkább másfelé keresgélni, ha komoly párkapcsolatra vágyunk.

 

 Ebben tudunk segíteni Neked itt a Ladies&Gentlemen online társkereső oldalon. Regisztrálj egy profilt és kezd el az ismerkedést akár már ma.

 

Szeretettel várunk!

 

Ladies&Gentlemen online társkereső

Még több Smartlove

Ismerkedj komoly kapcsolatot kereső emberekkel

Ez itt a Ladiesandgentlemen társkereső oldala. Örülünk, hogy ide érkeztél, és hidd el, ha érdekel a társkeresés, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját!

Csatlakozz!
Kupidó hírei