Appstore Appstore

Mobilapplikációnkat letöltheted most INGYEN!


Bejelentkezés
Főoldal / Kupidó hírei / 10 dolog, ami segít megtartani a szeretet erejét

10 dolog, ami segít megtartani a szeretet erejét

Minden ember vágyik a szeretetre, olyan társas kapcsolatra, amelyben megélheti a partnerével a harmonikus összekapcsolódás élményét. Még akkor is biztosak lehetünk ebben, ha elsőre úgy tűnik, hogy valakinek nincsenek érzelmei és nem is szeretné, hogy egy másik ember felébressze benne azokat. Nem vagyunk egyformák. Előfordulhat, hogy az érzelmeit elrejtő emberben ez egy védekező mechanizmus az újabb lelki sérülések elszenvedését megelőzendő.

Jelen cikkünknek azonban nem azt szeretnénk tárgyalni, hogy hogyan keressünk megoldást a már elszenvedett lelki sérülésekre, hanem inkább azt, hogy hogyan kerüljük el a jövőben azokat. Nem bonyolult módszerekről vagy praktikákról lesz szó. Olyan kérdésekre igyekszünk választ adni, hogy mi a titka a szeretet fenntartásának, hogy miből táplálkozik a szeretet, illetve hogy meg lehet-e fogalmazni, hogy mit jelent „jól szeretni”.

Ezek fontos kérdések, ha az ember – legyen akár nő vagy férfi – tartós és tartalmas párkapcsolatot szeretne építeni egy partnerrel. Jöjjön tehát 10 dolog, ami segít megtartani a szeretet erejét.

Szia! A Ladiesandgentlemen társkereső oldalára érkeztél. Szinte biztosan nem véletlenül és hidd el, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját! CSATLAKOZZ!

1. A gondolat

 Néha már unalomig hallhatjuk mindenhonnan, hogy a gondolattal kezdődik minden és hogy a pozitív gondolatok mennyivel „hasznosabbak”, mint a negatívak. Így van ez a szeretet témakörében is. A szeretettel teli gondolatok szeretettel teli cselekedeteket és ezáltal szeretettel teli életet és kapcsolatokat eredményeznek.

 A gyűlölet és a harag érzések ugyan, de először gondolatok formájában okoznak kárt, utána pedig tettekkel is. Ne engedjünk teret ezeknek, irányítsuk a gondolatainkat is a szeretet erejével!

2. A tisztelet

 Elsősorban magunkat kellene tisztelnünk és szeretnünk. Aki nem érzi és nem tartja fenn ezeket az érzéseket önmaga felé, az sajnos sokkal könnyebben kerül és marad benne méltatlan kapcsolat(ok)ban és sokkal könnyebben válik kapcsolatfüggővé is, elkerülve a lehetőségét annak, hogy egy szeretetteljes kapcsolatban élve gyakorolja a másik ember tiszteletét.

3. Az adni tudás

 Sokan akkor követik el az első hibát, amikor először kapni szeretnének. Eszükbe sem jut, hogy szeretni azt is jelenti, hogy feltétel nélkül adunk és átadunk a másiknak. Amíg ez nem megy és mindenért egyből viszonzást vár valaki, nem beszélhetünk igazi szeretetről.

4. A barátság

 Egy szeretetteljes párkapcsolatban benne van a barátság is, nem csak a szerelem. Ez az a helyzet, amikor a fizikai vonzalmon túl meglátjuk a másikban a belső értékeket is és tudjuk, hogy számíthatunk egymásra minden helyzetben. A válságokat, az embert próbáló helyzeteket nem fogja átvészelni egy kapcsolat, ha a benne levők csak a fizikai vonzalomra alapozzák azt.

5. Az érintés

 Egy szeretetteljes párkapcsolat elképzelhetetlen érintések nélkül. A szeretett személy érintése megváltoztatja a fizikai és érzelmi állapotunkat, egy ölelés nem csak a testünket „nyitja meg” a másik ember felé, hanem a szívünket is. A szeretetteljes érintés csodákra képes és ennél jobb kifejezésmódja nem is nagyon lehet a szeretetünknek.

 Alkalmazzuk hát bátran és minél többször. Még olyan embereknél is hatásos „módszer” ez, akiknek blokkjai, elakadásai vannak a testi kontaktus adásával és fogadásával kapcsolatban. Eleinte idegenkednek, de sok türelemmel és szeretettel oldható a bennük lévő gátlás is.

6. A szabadság

 Szabó T. Anna írta le ezt a nagyon kifejező mondatot, hogy „ha madarat szeretsz, égbolt legyél, ne kalitka”. Érezted már úgy, hogy egy kapcsolat rabság a számodra? Vagy voltál már megmagyarázhatatlanul féltékeny, megszabva a párodnak, hogy hová mehet és mit csinálhat?

 Egy valódi szeretetkapcsolatban nincsenek ilyen érzések, mert a felek kölcsönösen megbíznak a másikban, félreteszik saját félelmeiket és előítéleteiket, valamint nem az egójuk mozgatja őket a kapcsolaton belül, hanem az egészséges önbecsülésük, ami segítette a partner kiválasztását is. Ha jól választottál, nem kell attól félned, hogy a másik visszaél a bizalmaddal, amikor Te megadod neki a szabadságot. Akkor is veled marad, ha nem láncolod le.

7. A szavak

 Az őszinte és egyenes kommunikációt már több cikkünkben is kiemeltük már, mint fontos összetevőjét a boldog párkapcsolatoknak. Ezt most ismét szeretnénk megerősíteni. Az őszinteséghez hozzá tartozik az is, hogy kifejezzük a másik felé az érzésinket, például azt, hogy szeretjük. A szavak legyenek pozitív megerősítések, a dicséret pedig szívből jövő. Csodákat művelhet a másik emberrel ez...

 És még egy dolog. A legjobb az lenne, ha sosem feküdnénk le haraggal és megbocsátás nélkül, fejezzük ki szavakkal, hogy valamit megbántunk.

8. Az elkötelezettség

 Ennek a megléte egy valódi próbatétel az egymást szerető emberek számára. Aki bizonytalan magában vagy a másikban, abban folyamatosan ott fog bujkálni a kérdés, hogy vajon a megfelelő partnerrel van-e együtt és ha ez a kérdés ott bujkál, akkor nem beszélhetünk valódi elkötelezettségről.

 A felszínes kapcsolatot a mély és tartós kapcsolattól az különbözteti meg, hogy az előbbiből hiányzik az elkötelezettség. Fontos még megjegyezni, hogy ez csakis önkéntes alapon működik, senkit sem lehet gúzsba kötni azzal, hogy elvárjuk tőle.

9. A szenvedély

 Nem csak szexről beszélünk ez esetben, amikor a szenvedély szükségességéről esik szó. Természetesen jelen kell hogy legyen a szexualitásban is, de az igazi szenvedély sokkal több annál, mint amit egy testi kapcsolatban jelenthet, hiszen az élet más területeire is kiterjed. Szenvedélyesen szeretni egy másik embert, az életet, a munkánkat, a hobbinkat mind segítenek abban, hogy boldog és kiteljesedett életet élhessünk. Azt is mondják, hogy szenvedély nélkül nincs élet, csak valamiféle vegetáció van, a szürke hétköznapokat éljük egymás után.

 A fizikai vonzalom szenvedélyes volta egy szikra, amiből változó intenzitással, de állandó jelleggel való lángolást csak úgy tudunk teremteni, ha a tüzet folyamatosan és tudatosan tápláljuk. Érzésekkel, gondolatokkal, emlékek felidézésével, jövőbeli fantáziákkal, és mindezt szenvedéllyel tesszük.

10. A bizalom

 Saját magunkban és a másik emberben való hitünk alapja a bizalomnak, a bizalom pedig alapja a szeretetteljes kapcsolatnak. Igazi, mély szeretet nem létezhet feltétlen bizalom nélkül. A bizalom hiányában pedig a kapcsolatot tovább mérgezik a gyanakvás és az előitéletek, a gyanakvó fél egyre nyugtalanabb lesz, akire gyanakszanak, az pedig egyre inkább csapdában érzi majd magát. Ezek az érzések nem vezetnek tartós és boldog párkapcsolathoz.

 Arra bíztatunk mindenkit, hogy gondolják végig az itt olvasottakat és ezen tudás birtokában még tudatosabban fogjanak hozzá a társkereséshez.

 

Várunk szeretettel minden komoly párkeresőt oldalunkon!

 

Ladies&Gentlemen

Még több Smartlove

Ismerkedj komoly kapcsolatot kereső emberekkel

Ez itt a Ladiesandgentlemen társkereső oldala. Örülünk, hogy ide érkeztél, és hidd el, ha érdekel a társkeresés, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját!

Csatlakozz!
Kupidó hírei