Appstore Appstore

Mobilapplikációnkat letöltheted most INGYEN!


Bejelentkezés
Főoldal / Kupidó hírei / Félrelépni szabad? - II.

Félrelépni szabad? - II.

Az előző bejegyzésünkben arról írtunk, hogy egy félrelépés motivációi között nem minden esetben olyan okok állnak, amiket elsőre gondolnánk.

Feltettük a kérdéseket, hogy vajon hogyan lehet kiegyensúlyozott, harmonikus, stabil rendszerként működő kapcsolatot fenntartani úgy, hogy közben megőrizzük a kezdeti lelkesedést, működtetjük a kémiát, fenntartjuk a varázslatot, biztosítjuk magunknak és a partnerünknek a változatosságot, az egymásra csodálkozás újra és újra bekövetkező élményét?

Ebben a bejegyzésben igyekszünk ezekre a kérdésekre válaszolni, vagy legalábbis némi irányt mutatni és (együtt) gondolkodásra sarkallni olvasóinkat.

Szia! A Ladiesandgentlemen társkereső oldalára érkeztél. Szinte biztosan nem véletlenül és hidd el, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját! CSATLAKOZZ!

Milyen konkrét lépéseket tehetünk a kapcsolatunk megmaradásáért?

 

Ha a pár mindkét tagja úgy gondolja, hogy a másikkal együtt képzeli el a jövőjét és a helyzet nem tűnik menthetetlennek, bátran vágjunk bele a változ(tat)ásba.

 

  1. Ahogy a kapcsolatok kezdetén, úgy a kapcsolatban benne élve is fontos, hogy őszinték legyünk, hogy gondolatainkat és érzéseinket őszinte beszélgetések alkalmával ki tudjuk fejezni a partnerünk felé. Ha ezek a beszélgetések nem előremutatóak, valamint rendszeresen átmennek vádaskodásba, sértegetésbe és kölcsönös meg nem értésbe, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy mégsem a megfelelő ember párjaként élünk éppen.
  2. A beszélgetés tehát fontos, de érdemes belátni, hogy vannak témák és dolgok, amiket az ember nem a párjával kell hogy megbeszéljen. Főleg a női oldalnak kell erre odafigyelnie. A férfiak nem vagy nagyon nehezen viselik el hosszú távon az állandó közléskényszerrel és megbeszélés igénnyel rendelkező hölgyeket. Jó, ha van a közelben egy vagy több jó barátnő, akik - mint régen a fonóban elődeink - képesek és alkalmasak megvitatni az élet női kérdéseit. Van egy olyan mondás, hogy „az okos nőnek van barátnője, a butánál a férjnek van barátnője”... Mit is jelent ez? Ha kiiktathatunk egy okot, ami más karjába tereli életünk párját, ennél könnyebben megoldhatót nem fogunk találni. Jó kapcsolatot ápolni a barátnőnkkel igazán nem nagy áldozat ezért.
  3. Az intim szféra fenntartása nem csak a pár összesége számára fontos, hanem az egyén szempontjából is. Nehéz izgalmasnak és vonzónak maradni hosszú éveken át, ha nap mint nap együtt csinálunk mindent és életünk minden járulékos tennivalója is a másik szeme láttára zajlik. Borotválkozás, szőrtelenítés, készülődés és hasonlók. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem szabad együtt zuhanyozni vagy fürödni, sőt... Inkább azt, hogy a pár mindkét tagja tartsa meg magának/magában azokat a tevékenységeket, amelyek elvennék ezeknek az alkalmaknak a romantikusságát, a finom intimitását. Bármennyire is összeszokott és egymás minden porcikáját kívülről ismerő párról van szó, figyeljenek oda arra, hogy például ne egy kellemes együtt zuhanyzáskor jusson eszükbe lábat vagy más részt borotválni, legyen meg ezekre a megfelelő idő, amit egyedül töltenek.
  4. Ha már együtt élünk se felejtsünk el néha igazából randevúzni! Munka után összefutni, találkozni egy helyen, ami nem a közös otthon, kellemes várakozással töltheti el a feleket. Ne legyünk szégyenlősek! Legyünk bevállalósak! Gondoljuk végig, hol találkoznánk szívesen a partnerünkkel? Milyen helyek kedvesek a számunkra a közös emlékek okán és mik azok, amikről esetleg azóta hallotunk és szívesen megmutatnánk ezeket életünk párjának?
  5. Csináljunk programokat egymástól függetlenül is. A férfi menjen el a barátaival sörözni, a nő pedig a barátnőivel vásárolgatni. Azokat a tevékenységeket, amik egyszerűen „nem valók” a másik nemnek, mert untatja és idegesíti őket, ne is erőltessük nála. Utána pedig sokkal felszabadultabban zuhanhatunk egymás karjába.
  6. Feszegessük a határainkat! Keressünk számunkra izgalmas vagy akár megnyugtató dolgokat, amibe be tudjuk vonni a partnert is. Nem csak a szexualitásban, hanem bármilyen területen, legyen az akár egy hobbi vagy egy készség. Tegyük ezt együtt, újra felfedezve egymást, a rejtett értékeinket és persze magunkat is, hogy szembesülhessünk azzal, miben és miért változtunk meg az évek alatt.
  7. Tanuljunk, szerezzünk új ismereteket! Egy új tudás megszerzése vagy egy régi készség fejlesztése mind jó hatással lehet az önbecsülésünkre, önismerettel foglalkozni pedig a világ legjobb befektetése lehet, és az is jó, ha olyan dolgok kerülnek a helyükre bennünk, amit már sejtettünk, de egy jó tanítás segítségével új értelmet nyernek. Ne szégyelljük, hogy a párunk „működése” is óriási méretű kérdőjeleket rajzol elénk néha. Minél többet foglalkozunk önismereti és párkapcsolati kérdésekkel, annál inkább van rá esély, hogy a tanultakat jól tudjuk alkalmazni a saját életünkre vonatkoztatva is.
  8. Ez a pont az utolsó, pedig lehet, hogy ezzel kellett volna kezdeni... Ha szeretjük azt a valakit, aki mellettünk van, ne várjuk, hogy ő tegyen lépéseket először. Tegyünk bele apait-anyait a kapcsolatba és lesz eredménye! Ha más nem, akkor az, hogy rájövünk: ebben a kapcsolatban csak az van, amit mi tettünk bele, a másik részéről pedig a nagy semmi. Na, ilyenkor kell belátni, hogy van élet egy szakítás után is...

 

Például nálunk, a Ladies&Gentlemen oldalon, ahol több ezer regisztráló között foghatsz bele a társkeresésbe.

 

Várunk szeretettel!

 

Ladies&Gentlemen

 

a sorsfordító pártaláló

Még több Smartlove

Ismerkedj komoly kapcsolatot kereső emberekkel

Ez itt a Ladiesandgentlemen társkereső oldala. Örülünk, hogy ide érkeztél, és hidd el, ha érdekel a társkeresés, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját!

Csatlakozz!
Kupidó hírei