Appstore Appstore

Mobilapplikációnkat letöltheted most INGYEN!


Bejelentkezés
Főoldal / Kupidó hírei / 7 pontban arról, hogy mit jelent szeretni

7 pontban arról, hogy mit jelent szeretni

Az előző cikkünkben a szeretetnyelvekről olvashattatok, amely „nyelvek” megfelelő használatával komoly eredményeket érhetünk el a párkapcsolatunk hosszú távú működtetésében.

Szia! A Ladiesandgentlemen társkereső oldalára érkeztél. Szinte biztosan nem véletlenül és hidd el, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját! CSATLAKOZZ!

Igen ám, de ahogy azt mondani szokás: kettőn áll a vásár. Minden ilyen irányú törekvésünkhöz kell a partner is, és az, hogy az ő szándéka megegyező legyen a miénkkel. Ráadásul bármennyire egyértelműnek tűnhet, nem árt megfogalmazni azt is, hogy melyikünk mit ért 'szerelem' vagy 'szeretet' alatt.

 

„Szeretni nem azt jelenti, hogy két ember egy igát von, Hanem a másikat bíztatni, repülni át egy világon.”

Ezt az idézetet egy Kowalsky meg a Vega dalszövegből kölcsönöztük, mert elég jól meghatározza és kifejezi azt a gondolatot, amit mi magunk is vallunk egy jó párkapcsolatról.

 

De mit is jelent mindez a gyakorlatban és hogyan vonatkoztatható a mindennapi életünkre, egy társsal való együttélésre?

Hogyan tudunk „jól” szeretni felnőtt módon?

 

Az érett felnőttek szeretetét az különbözteti meg a gyermeki szeretettől, hogy tudatosan működtethető és híján van mindenfajta játszmának, manipulációnak vagy érzelmi zsarolásnak. Ez így leírva meglehetősen egyszerűnek tűnik, de azért nézzük meg pontokba szedve, hogy milyen hibákat ne kövessünk el, ha szeretünk valakit, illetve hogy miről ne gondoljuk tévesen, hogy az a szeretet, és ismerjük fel, hogy viszont mi az.

 

A szeretet nem lehet azonos a birtoklással, a kizárólagosság igényével, a másik ember életére és személyére való teljes rátelepedéssel.

 

A szeretet nem kritizál és nem bírál, hanem elfogad és fejlődésre buzdít. Inspirál és felemel, ihletet és (tulajdonképpen) szárnyakat ad. És nem csak az egyik félnek, hanem mindkettőjüknek.

 

A szeretet nem lehet követelőző. Ha szeretünk valakit, egyáltalán nem biztos, hogy az érzés kölcsönös, és hiába minden igyekezet, az ilyesmit nem lehet kierőszakolni. Ellenben ha a kölcsönösség megvan, akkor lehet és kell is gondozni a szerelmet és a kapcsolatot, hogy sokáig megmaradjon és mindkét fél megelégedését szolgálja.

 

A szeretet tehát nem csak egy érzelem, hanem döntés, szándék és cselekvés is. Ha nem határozzuk el és nem teszünk érte, akkor el fog halni, mint egy olyan növény, amit egyáltalán nem gondoztak. (Persze túlöntözni sem jó, erről szól az 1. pont.)

 

A szeretet nem kapcsolatfüggőség. Aki mindenek felett retteg az egyedülléttől, könnyen abban a helyzetben találhatja magát, hogy függővé válik. Függeni fog a másik embertől, a kapcsolattól, a saját és partnere vélt vagy valós érzelmi reakcióitól. A meghozott döntéseire és élete minden részére kihat, hogy a szabadon és feltétlenül működő szeretet megléte helyett a napjai az egyedülléttől, a magánytól való rettegéssel telnek. Ez a félelem motiválja, ahelyett, hogy esetleg egy időre vállalva az egyedüllét állapotának „kockázatát” több önismeretre tenne szert, amely később sokszorosan megtérülhet a párkapcsolata terén is.

 

A szeretet nem engedi meg, hogy falakat vonj magad köré. Nagy bátorságot igényel, mert ki kell nyílnod, ki kell tárulkoznod, teljes valójában fel kell vállalnod az érzéseidet, miközben természetes, hogy attól félsz, hogy ezzel a helyzettel a másik majd visszaél. Áldozatokat kell hoznod magadért, a társadért, a kapcsolatért. Úgy kell tudnod feloldódni és eggyé válni a másikkal, hogy közben megőrzöd saját magadat és képesnek kell maradnod jól meghatározni a határaidat. Az időnkénti egyedül levés nem lehetetlen egy szeretettel teli kapcsolatban, sőt igényli is azt. A feltöltődés, az „énidő” mindenkinek szükséges. És ugyan valószínűleg nem a párkapcsolata okán, hanem az egész emberiség iránt érzett feltétlen szeretetének terhe alatt, de még Jézus is kivonult a pusztába néha egyedül lenni. Te miért ne tehetnéd?

 

És hogy mi a legfontosabb? Ez közhelyes szöveg lesz, mondhatjátok rá, de egyszerűen tényleg nincs más út, mint az, hogy szeresd önmagadat mindenki és minden előtt. Mert ha ez nincs meg, akkor az összes többi 6 pontban is nagyobb eséllyel fogsz elbukni. Ha úgy gondolod, hogy még nem állsz készen, bátran vállald fel ezt is. Kezd el felfedezni magadat, a szeretni való legbensőbb énedet és kérj segítséget, ha úgy érzed, hogy ez nem megy egyedül. Ha pedig minden vágyad az, hogy erős és magabiztos önszereteteden túl érzelmeidet egy leendő partner felé is boldogan sugározd, regisztrálj egy profilt, és találd meg a társad nálunk!

 

Szeretettel várunk!

 

Ladies&Gentlemen

Még több Smartlove

Ismerkedj komoly kapcsolatot kereső emberekkel

Ez itt a Ladiesandgentlemen társkereső oldala. Örülünk, hogy ide érkeztél, és hidd el, ha érdekel a társkeresés, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját!

Csatlakozz!
Kupidó hírei