Appstore Appstore

Mobilapplikációnkat letöltheted most INGYEN!


Bejelentkezés
Főoldal / Kupidó hírei / Pedig itt van ez a fiú...

Pedig itt van ez a fiú...

Egy szemhunyásnyit is alig aludt inkább, csak had érezze, hogy mellette vagyok.

Szia! A Ladiesandgentlemen társkereső oldalára érkeztél. Szinte biztosan nem véletlenül és hidd el, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját! CSATLAKOZZ!

Pedig itt van ez a fiú. Egy szemhunyásnyit is alig aludt inkább, csak had érezze, hogy mellette vagyok. Egész éjjel bitoroltam a karját, egy pillanatra nem vonta volna el, olyan hosszan szolgált álomfogómul válla, hogy attól tartottam, reggelre halántékom nyomát viseli majd ízületeinek íve. Ha moccantam, végig simította arcomat, vagy fülem pöndörülését masszírozta meg gyengéden ujjbegyei között, csak ne nyugtalankodjak álmomban. Vállamra húzta a takarót, s egy pillanatra nem engedett. Hát itt van ez a fiú. Itt volt. Másnap este vonatra szállt. S én ezzel nyugodtam meg.

 

Mindig egy olyan vállat kerestem, ami párnámul szolgálhat, akár egész éjjel is. Választásaimon merengek. Kulcscsontok gödrein, szegycsontok barlangjaiban visszhangzó szívdobbanásokon. Mennyi vágy, elképzelés vezet feléjük. Elvárások. Hogy a legvonzóbb és legkényelmesebbnek tűnő vállgörbület kiválasztásáról ne is beszeljünk. Vágyak és választások, vonzások és taszító csalódások egymásutániságában gémberedett nyakamat masszírozva kérdezem. Van-e? Persze a váll próbája az alvás. De mi határozza meg, ki mellett ébredünk végül? Tudom, hogy részben – vagy éppen nagymértékben is – tudatos lépések vezetnek valakihez, észérvekkel is meg tudjuk indokolni, miért szeretjük, miért vonzódunk hozzá. De mi van, ha éppen ez a szeretet és az a vonzalom nem olyan szögben érnek össze, hogy a felkar és a lapocka találkozásának medre épp fejem alá való legyen? Valóban van olyan, hogy eldöntöm, szerelmes leszek?

 

Úgy tartják, mindig kellő időben találkozunk a kellő emberrel. Szilviót a hajnali buszon ismertem meg munkába menet. Később ősszel, mikor már máshol dolgoztam, fújt minket közelebb a szél az egymásra találás azon hirtelen lendületével, mikor túl hosszú a hajnal, hogy véget érjen. Összeért benne minden, amit józan eszemmel vonzódásom tárgyaként felismerhetek. Egzisztenciája a korombeliek átlaga fölé emelte, függetlenségében saját függésem is oldódott. Én őt magamnak pont jókor értem, ő engem legutóbbi törésem elnyújtott pillanatában talált. Sajnáltam utóbb, hogy így kellett megtapasztalnia valómat, most, egy évvel később azt kívánom, itt legyen. Legyen velem, úgy, ahogy akkor akarta volna. Ahogy akkor akarta volna az élet, hogy elfogadjam, kellek valakinek. Most őt választanám, gondolom a gangkorlátnak dőlve, majd keskeny, szálkás válla jut eszembe.

 

Tavasszal volt szeretőm nyomára bukkantam megint. Göndör hajú gyermek, nevetek mindig, hogy őt szerettem. Magam sem tudom megmondani, miért, talán mert be tudtam csapni. Hitt valakinek, bohónak, mi vágyott komolyságát ellensúlyozhatja, vagy valami idegen titokzatosságnak, mi addig számára ismeretlen volt. Csalódni véltem, mikor rájött, jobban vagyok hozzá hasonló. Másodszorra azt reméltem, belátta, lehetek, akire vágyik. Ekkor talán ő volt a törés pillanata előtt, s én csak magamban nevettem, hogy ej, nem tudja még. De fájt mégis, puha vállát gyengének éreztem, hogy nem bírna egész éjjel, s talán nem is adná. Ezután ismét feladtam a harcot, élek megint magamnak, mint előtte, előttük is évekig. Nem sejtettem – vagy nem akartam emlékezni – hogy mindig közel fúj valakihez a szél, s hogy olykor vihar, mi a májusi zöld üde levegőjén érkezik. Ez nem választás kérdése.

 

Most a pesti metrón vándorló tekintetem tótükrén megcsillan, mi ragad magával. Érdekes megfigyelés, remek terep az önreflexiónak, persze épp olyan veszélyes is, hiszen ami egyszer tudatossá válik, az nem kerülhet megint az ideák megfoghatatlan világába. Vonzó, pipálok magamban halkan, igen, ez tetszik rajta, tudnám érte szeretni. Titkon filmmé írom életemet, csodás, váratlan egymásra találásról ábrándozok, miközben már a következő felszálló kerül mércém ítélőszéke elé. A puszta vonzalom mérőeszköze a szem, vágyakozásom tárházára pillant, metró megállók között sodródó vállak zökkenő hullámaira. Valamiért azt képzelem, a felszínre van írva a válasz, keretet szab választásomnak a vonzalom. Elfelejtek elvonatkoztatni a külsődleges jegyektől, amivel az önkifejezés címere alatt magunkat is félrevezetjük gyakran, kik is vagyunk. A kategorizálható látszat csak a birtoklási vágy kielégítője, hogy igen, nekem vagány pasim van. Miért lennék boldogabb egy fiúval, akinek szakálla van, új szemüvege és bőr zakója, mint egy férfival, aki önmaga, s nem valaki. Barátnőm kérdőn tekint rám, maga is megfejtést vár önnön választására, hogy soha nem hitte volna, hogy majd egy kopasz informatikus... Igaza van. Nem vágyaink és elképzeléseink kielégítésében kell keresni a szerelmet, ez nem a kezdet, hanem csak a szerencsés végkifejlet, a kulcs- és lapockacsont jó összeérésének egyenes következménye.

 

Szeretném eldönteni, hogy szerelmes leszek. Beléd fogok szeretni, és sorra elképzelem magam egy-egy vállnak döntött arccal. A kopasz srác jó farmerban, snowboardos táskával. A fura sapkás. Az elegáns, de kedvesen mosolygó, a carsharing hirdetés szelíd arcú fiúja. Bármelyiket tudnám szeretni, merthogy idegennek érzem arcomat vállukon. Illúzió ez, vagy inkább az életem rendjével ellenkező. Valami, ami nem oltja ki a vihart, nem zár, nem véd tőle.

 

És itt van ez a fiú. Szeretném eldönteni, hogy szerelmes leszek. De talán csak választanom kellene, kiválasztani őt magamban, mint bizonyosság. A váll próbája az alvás, mégis félek elengedni bizonytalanságomat, hagyni, hogy vállgödrében oldódjon fel minden kételyem. S hiába, vonzódásaim tudatosult tárgyilagossága visszahúz. És még valami.  Azt hiszem, akkor elmúlna a vihar. Nem lenne több választásom.

 

Antal Anna, írónő

 

Fotó: Shutterstock

Még több Smartlove

Ismerkedj komoly kapcsolatot kereső emberekkel

Ez itt a Ladiesandgentlemen társkereső oldala. Örülünk, hogy ide érkeztél, és hidd el, ha érdekel a társkeresés, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját!

Csatlakozz!
Kupidó hírei