Főoldal / Kupidó hírei / Így csurran, így marad száraz

Így csurran, így marad száraz

Kell a megfelelő közeg

Szia! A Ladiesandgentlemen társkereső oldalára érkeztél. Szinte biztosan nem véletlenül és hidd el, itt a legjobb helyen vagy. Korrekt, őszinte, megbízható, ellenőrzött profillal rendelkező társkeresők várnak rád, és egy egyedülálló, szakemberek által kifejlesztett algoritmus segíti az IGAZI megtalálását. Keresd nálunk életed párját! CSATLAKOZZ!

Nem, ennek a cikknek mot semmi köze az erotikához, az azonban biztos, hogy néhány élelmiszer csak akkor őrzi meg állagát, ha hűtőn kívül tároljuk.

 


Vaj – Nem csak lágyságát veszíti el a vaj a hűtőben – és így kenésre alkalmatlanná válik-, de sokszor a gondos tárolás ellenére is átveszi a hűtőben tárolt többi élelmiszer szagát, miközben a saját finom, selymes íze, illata elveszik.

 


Méz – Bár a méz „kortalan”, akár több száz éves mézet is büntetlenül lehetne fogyasztani, a hűtőt a méz sem szereti. Hideg hatására jellemző csurranása vész oda, valamint hamarabb „cukrosodik” be, vagyis a folyékony állaga helyet kristályszerkezetet vesz fel.

 


Szárazkolbász –míg egyes húskészítmények tárolása csakis hűtőben képzelhető el, a szárazkolbász „benedvesedik”, akár vékony penészréteget is kap, a hűtőszekrény nedvességtartalma miatt. Nem véletlen, hogy a száraz kolbászféléket füstölés után szellős, hűvös helyen tárolták elődeink.

 

Fotó: Pixabay